dr hab. inż., prof. SGGW, od 2002 roku pracownik naukowo-badawczy Instytutu Nauk o Żywności (dawniej Wydziału Technologii Żywności). Od 2002 roku zajmuje się w ramach pracy dydaktycznej i naukowej zagadnieniami bezpieczeństwa i jakości żywności, prowadząc zajęcia wykładowe i ćwiczeniowe.
Od 2007 roku jest kierownikiem studiów podyplomowych „Bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu żywnościowym”, a od 2022 kierownikiem studiów „Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w zapewnieniu higieny, jakości i bezpieczeństwa w praktyce przemysłowej”.
Prowadzi także zajęcia na wymienionych studiach. Ukończyła ponad 20 kursów i szkoleń w zakresie systemów bezpieczeństwa, w tym audytora wewnętrznego systemów bezpieczeństwa. Posiada doświadczenie w audytowaniu zakładów spożywczych.