International MBA Program "Food Economy"

Małgorzata Nowacka

Pracownik naukowo dydaktyczny w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydziału Nauk o Żywności SGGW. Wieloletni pracownik Oddziału Nadzoru Bezpieczeństwa Żywności, Żywienia i Kosmetyków w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie. Ekspert współpracujący z Punktem Kontaktowym Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO, działającym w Głównym Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Finalistka programu rządowego „Top 500 Innovators Science – Management – Commercialization”, w ramach którego odbyła dwumiesięczny staż w Uniwersytecie Stanforda w Kalifornii (USA).

Współpracuje z firmami z branży spożywczej i opakowaniowej. Prowadzi szkolenia z zakresu bezpieczeństwa żywności i wymagań prawa żywnościowego. Prowadziła wykłady w zakresie bezpieczeństwa żywności w Uniwersytecie J.J. Strossmayer w Osijek (Chorwacja) oraz w Uniwersytecie Medycyny Weterynaryjnej i Nauk Żywnościowych ONIRIS w Nantes (Francja). Odbyła staż naukowy w NASA SyntheticBiology (MountainView, California, USA).

Główne zainteresowania naukowe: zagadnienia bezpieczeństwa żywności, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, projektowania zakładów przemysłu spożywczego, projektowania nowych produktów dla przemysłu spożywczego, zastosowania niekonwencjonalnych metod obróbki żywności w technologii żywności. Autorka i współautorka około 90 publikacji i recenzent artykułów naukowych.

Informacje o programie i zgłoszenia MBA

dr hab. inż. Agata Malak-Rawlikowska, prof. SGGW
kom. +48 501 441 780
e-mail: agata_malak_rawlikowska@sggw.edu.pl