International MBA Program "Food Economy"

7.5. Systemy zapewnienia jakości żywności

Prof. dr hab. Edward Majewski

Agnieszka Podlewska

Międzynarodowy Program MBA “Zarządzanie w Agrobiznesie”

Moduł 7: Food Economy

Przedmiot: Systemy zapewnienia jakości żywności

  • Podstawy Trwałego (zrównoważonego) rolnictwa – perspektywa oczekiwań społecznych i polityki rolnej
  • Wybrane (certyfikowane) systemy produkcji rolniczej:
    • Metodami ekologicznymi
    • Integrowanej produkcji
  • Wybrane systemy zapewnienia jakości w produkcji żywności (HACCP, ISO22000, FSSC22000, GMP+,IFS, BRC. GFSI i inne)
  • Global Food Safety Initiative (Benchmarking systemów)
  • Produkty FQS (Food Quality Schemes) – Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność
  • Studia przypadku

Prof. dr hab. Edward Majewski

Agnieszka Podlewska

Informacje o programie MBA

Dr inż. Agata Malak-Rawlikowska
kom. +48 501 441 780
e-mail: agata_malak_rawlikowska@sggw.pl