International MBA Program "Food Economy"

Sławomir Jarka

Dr inż. Sławomir Jarka – Pracuje na Instytucie Zarządzania SGGW w Warszawie. Absolwent Wydziału Ekonomicznego SGGW w Warszawie, podyplomowych studiów menedżerskich w SGH w Warszawie.

W obszarze zainteresowań znajdują się problemy zarządzania w przedsiębiorstwach, wykorzystanie, wykorzystanie technologii informatycznych w przedsiębiorstwach, IoT i technologii blockchain w procesie budowania bezpieczeństwa żywności oraz wzrostu ich efektywności.

W 2019 r. w Singapore Food Agency prezentował strategię wykorzystania blockchain w procesie produkcji wołowiny w Polsce. Dwukrotnie odbył staż naukowy na Uniwersytecie w Groningen w Holandii. Autor licznych artykułów w czasopismach naukowych krajowych i zagranicznych. Hobby – pszczelarstwo.

Informacje o programie i zgłoszenia MBA

dr hab. inż. Agata Malak-Rawlikowska, prof. SGGW
kom. +48 501 441 780
e-mail: agata_malak_rawlikowska@sggw.edu.pl