International MBA Program "Food Economy"

Jolanta Kowalska

dr hab. inż., prof. SGGW, od 2002 roku pracownik naukowo-badawczy Instytutu Nauk o Żywności (dawniej Wydziału Technologii Żywności). Od 2002 roku zajmuje się w ramach pracy dydaktycznej i naukowej zagadnieniami bezpieczeństwa i jakości żywności, prowadząc  zajęcia wykładowe i ćwiczeniowe.

Od 2007 roku jest kierownikiem studiów podyplomowych „Bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu żywnościowym”, a od 2022 kierownikiem studiów  „Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w zapewnieniu higieny, jakości i bezpieczeństwa w praktyce przemysłowej”.

Prowadzi także zajęcia na wymienionych studiach. Ukończyła ponad 20 kursów i szkoleń w zakresie systemów bezpieczeństwa, w tym audytora wewnętrznego systemów bezpieczeństwa. Posiada doświadczenie w audytowaniu zakładów spożywczych. 

Informacje o programie i zgłoszenia MBA

dr hab. inż. Agata Malak-Rawlikowska, prof. SGGW
kom. +48 501 441 780
e-mail: agata_malak_rawlikowska@sggw.edu.pl