International MBA Program "Food Economy"

7.4. Bezpieczeństwo żywności

Dr inż. Małgorzata Nowacka

Międzynarodowy Program MBA “Zarządzanie w Agrobiznesie”

Moduł 7: Food Economy

Przedmiot: Bezpieczeństwo żywności

  • Bezpieczeństwo żywności
    • Wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywnościowego
    • Urzędowa kontrola żywności
    • Wytyczne dotyczące wymagań dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej oraz systemu HACCP
    • Śledzenie drogi wyrobu – tracebility
    • System Wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach RASFF
    • Znakowanie
    • Przykłady zafałszowania żywności
  • Bezpieczeństwo żywności a opakowania
    • Bezpieczeństwo opakowań do kontaktu z żywnością
    • Trendy w opakowalnictwie

Dr inż. Małgorzata Nowacka

Informacje o programie MBA

Dr inż. Agata Malak-Rawlikowska
kom. +48 501 441 780
e-mail: agata_malak_rawlikowska@sggw.pl